Άγγελος Τσιγκρής

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας

Επικοινώνησε μαζί μου

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας

Ά. Τσιγκρής: «Σε κίνδυνο η Ελλάδα και η Ευρωζώνη…»

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την απόφαση του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος- έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την απόφαση του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος- έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη κίνηση που θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της Ευρωζώνης και θα έχει άμεσες συνέπειες και για άλλα μέλη-κράτη.

Αν απορριφθεί η Συμφωνία, της 27ης Οκτωβρίου, η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χρεωκοπία. Ένα τέτοιο γεγονός, όχι μόνο θα καταστρέψει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων μας, αλλά θα αποτελέσει και ένα μη αναστρέψιμο πλήγμα για την αξιοπιστία και το μέλλον της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Αν ο πρωθυπουργός ήθελε πραγματικά να ακούσει τη γνώμη των Ελλήνων πολιτών θα έπρεπε να είχε προκηρύξει δημοψήφισμα τον Απρίλιο του 2010, πριν συμφωνήσει στην υπογραφή του Μνημονίου.

Με την πράξη του αυτή τώρα, ολόκληρη η Ευρώπη θα περιέλθει σε μια εντελώς ασταθή κατάσταση, περιμένοντας αδρανής το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος, όποτε και αν αυτό διενεργηθεί. Η κρίση σε αυτό το διάστημα θα ενταθεί και οι συνέπειες της θα πολλαπλασιαστούν.

Όπως σωστά αναφέρει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Wilfried Martens: "Οι αποφάσεις για την κεφαλαιοποίηση των Τραπεζών που πάρθηκαν από τη Σύνοδο Κορυφής και το Πακέτο Στήριξης που συμφωνήθηκε είναι καθοριστικά βήματα για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Αυτές οι αποφάσεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο.

Η Κυβέρνηση έχει αποδειχθεί ανεύθυνη ως προς τις υποχρεώσεις της, τόσο απέναντι στους Ευρωπαίους και Διεθνείς εταίρους μας, όσο και προς τον Ελληνικό Λαό, και ανίκανη να εφαρμόσει της αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.

Τώρα αποτυγχάνει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε ό,τι αφορά στα κρίσιμα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και το μέλλον της Ευρωζώνης...»._

 

Not Found: /home/tsigrisg/public_html/app/views/elements/news.ctp Not Found: /home/tsigrisg/public_html/app/views/elements/video.ctp

Προσφατα Tweets