Άγγελος Τσιγκρής

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας

Επικοινώνησε μαζί μου

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας

Ά. Τσιγκρής: «Οι Πολίτες Αδυνατούν να Καταβάλουν το Χαράτσι…»

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής (δικηγόρος - καθηγητής της Εγκληματολογίας) -με αφορμή την πρόσφατη εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης του "ειδικού τέλους ακινήτων"- έκανε την ακόλουθη δήλωση

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής (δικηγόρος - καθηγητής της Εγκληματολογίας) -με αφορμή την πρόσφατη εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης του "ειδικού τέλους ακινήτων"- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η απελθούσα κυβέρνηση δεν έκανε καμία πρόβλεψη των συνεπειών που μπορεί να προκύψουν από την εφαρμογή του μέτρου στην αγορά των ακινήτων, ενόψει μάλιστα της μεγαλύτερης φορολόγησης των νεόδμητων κτιρίων, αλλά και γενικότερα από την υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.
Παρόμοια, δεν έγινε καμία εκτίμηση αναφορικά με τις συνέπειες στην κοινωνία σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής του τέλους -πρώτα και κύρια- από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Ειδικότερα, δεν έγινε καμία αναφορά στο ζήτημα της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στους αδυνατούντες να καταβάλλουν το τέλος και στις δραματικές συνέπειες που θα έχει για τη ζωή τους η μη παροχή του κοινωνικού αγαθού του ρεύματος.
Η επιβολή του "ειδικού τέλους ακινήτων", που στην ουσία αποτελεί νέο φόρο, παραβιάζει θεμελιώδεις κανόνες δικαίου που πηγάζουν από το Σύνταγμα, αλλά και διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Η υπέρμετρη αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών, σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών τους, οδηγεί σε πραγματική αδυναμία καταβολής των νέων φόρων, θίγει βάναυσα την οικονομική κατάσταση των φορολογούμενων, οδηγεί σε κατάσχεση της περιουσίας τους και προσβάλει ευθέως το Σύνταγμα και τις θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου...».
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αποφανθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου του 2012 για τη συνταγματικότητα του νόμου που επιβάλει το "ειδικό τέλος στα ακίνητα", το οποίο θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Not Found: /home/tsigrisg/public_html/app/views/elements/news.ctp Not Found: /home/tsigrisg/public_html/app/views/elements/video.ctp

Προσφατα Tweets