Άγγελος Τσιγκρής

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας

Επικοινώνησε μαζί μου

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας

Ά. Τσιγκρής: «Στο Εδώλιο το Χαράτσι Σήμερα…»

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής (δικηγόρος - καθηγητής της Εγκληματολογίας), με αφορμή τη σημερινή (2 Δεκεμβρίου) εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης του ειδικού τέλους ακινήτων, έκανε την ακόλουθη δήλωση

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής (δικηγόρος - καθηγητής της Εγκληματολογίας), με αφορμή τη σημερινή (2 Δεκεμβρίου) εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης του ειδικού τέλους ακινήτων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η εξασφάλιση φορολογικών εσόδων μέσω της υπέρμετρης αύξησης της φορολογίας κατά τρόπο δυσανάλογο με τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογούμενων είναι αντισυνταγματική.
Η επίκληση του δημοσίου συμφέροντος λόγω της κατάστασης των δημοσίων οικονομικών της χώρας δεν μπορεί να δικαιολογήσει την παραβίαση των φορολογικών συνταγματικών αρχών της φοροδοτικής ικανότητας, της φορολογικής ισότητας, της νομιμότητας του φόρου και της απαγόρευσης της αναδρομικότητας των φορολογικών νόμων.
Η Κυβέρνηση πρέπει να καταργήσει άμεσα και με νόμο την επιβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα.
Πρόκειται για έναν κατάφορα αντισυνταγματικό φόρο, που βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την κείμενη νομοθεσία και τις θεμελιώδεις αρχές του δικαίου μας.
Η επιβολή του "ειδικού τέλους ακινήτων", που στην ουσία αποτελεί νέο φόρο, παραβιάζει θεμελιώδεις κανόνες δικαίου που πηγάζουν από το Σύνταγμα, αλλά και διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Σε κάθε περίπτωση, σήμερα (2 Δεκεμβρίου) η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας καλείται να κρίνει τη συνταγματικότητα του συγκεκριμένου φόρο.
Η υπέρμετρη αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών, σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών τους, οδηγεί σε πραγματική αδυναμία καταβολής των νέων φόρων, θίγει βάναυσα την οικονομική κατάσταση των φορολογούμενων, οδηγεί σε κατάσχεση της περιουσίας τους και προσβάλει ευθέως το Σύνταγμα και τις θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου...».
Με την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Άγγελος Τσιγκρής αμφισβητεί τη νομιμότητα των φορολογικών βαρών και συγκεκριμένα: 1) του ετήσιου τέλους επιτηδεύματος (εκδικάσθηκε στο Συμβούλιο Επικρατείας στις 4.11.2011), 2) του ειδικού τέλους ακινήτων (εκδικάζεται σήμερα 2.12.2011) και 3) της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης (εκδικάζεται στις 6.4.2012).

Not Found: /home/tsigrisg/public_html/app/views/elements/news.ctp Not Found: /home/tsigrisg/public_html/app/views/elements/video.ctp

Προσφατα Tweets