Άγγελος Τσιγκρής

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας

Επικοινώνησε μαζί μου

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας

Αύριο (2/12) η Μάχη Κατά του Τέλους Ακινήτων

Αύριο (2 Δεκεμβρίου) συζητείται, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η συνταγματικότητα του νόμου που επιβάλει το ειδικό τέλος στα ακίνητα

Αύριο (2 Δεκεμβρίου) συζητείται, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η συνταγματικότητα του νόμου που επιβάλει το ειδικό τέλος στα ακίνητα, το οποίο θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, κατόπιν αίτησης ακύρωσης που κατέθεσε ο υπ. βουλευτής της ΝΔ (δικηγόρος - καθηγητής της Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής.
Τα έντυπα των λογαριασμών αναγράφουν ότι: «...η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών και στην περίπτωση μη εξόφλησης μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού αυτού, να προβαίνει στην έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος...».
Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την εκδίκαση στις 2 Δεκεμβρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης του ειδικού τέλους ακινήτων- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επιβολή του νέου τέλους, στην ουσία αποτελεί νέο φόρο και αντίκειται σε μία πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος, αλλά και σε διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Η προσβαλλόμενη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών παραβιάζει θεμελιώδεις κανόνες δικαίου.
Η υπέρμετρη αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών, σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών τους, οδηγεί σε πραγματική αδυναμία καταβολής των νέων φόρων, θίγει βάναυσα την οικονομική κατάσταση των φορολογούμενων, οδηγεί σε κατάσχεση της περιουσίας τους και προσβάλει ευθέως το Σύνταγμα και τις θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου.
Δεσμεύομαι να καταβάλω το σύνολο των νομικών μου δυνατοτήτων προκειμένου να δικαιωθεί η Ελληνική κοινωνία που δεν αντέχει άλλοι φόρους...».
Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής θα ενημερώσει τους πολιτικούς του φίλους και την κοινωνία της Πάτρας για όλες τις εξελίξεις στο ζήτημα αυτό σε ανοικτή εκδήλωση, που θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου και ώρα 7 μμ στο ξενοδοχείο "Patra Palace".
________________________

Στις 2 Δεκεμβρίου προσδιορίσθηκε -από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας- να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου η συνταγματικότητα του νόμου που επιβάλει τους έκτακτους φόρους στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Σήμερα Παρασκευή (4 Νοεμβρίου) εκδικάζεται στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η Αίτηση Ακύρωσης του υπ. βουλευτή της ΝΔ (δικηγόρου - καθηγητή της Εγκληματολογίας) Άγγελου Τσιγκρή, κατά των υπολοίπων φορολογικών μέτρων που επιβλήθηκαν με το 2ο Μνημόνιο.
Ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής Άγγελος Τσιγκρής θα ενημερώσει τους πολιτικούς του φίλους για όλες τις παραπάνω εξελίξεις σε ανοικτή εκδήλωση, που θα γίνει στις 7 Νοεμβρίου και ώρα 7 μμ στο ξενοδοχείο "Long Beach" στο Λόγγο.
Ο υπ. βουλευτής της ΝΔ θα ζητήσει τη στήριξη της Αχαϊκής κοινωνίας στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και θα κηρύξει την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα.

 

Not Found: /home/tsigrisg/public_html/app/views/elements/news.ctp Not Found: /home/tsigrisg/public_html/app/views/elements/video.ctp

Προσφατα Tweets