Άγγελος Τσιγκρής

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας

Επικοινώνησε μαζί μου

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας

Η Απάντηση του Άγγελου Τσιγκρή στο Υπόμνημα του Υπουργού Οικονομικών

Υπόμνημα ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κατέθεσε σήμερα (2 Νοεμβρίου) ο Αχαιός δικηγόρος και υπ. βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής

Υπόμνημα ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κατέθεσε σήμερα (2 Νοεμβρίου) ο Αχαιός δικηγόρος και υπ. βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, με το οποίο απαντά στο υπόμνημα που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα το Υπουργείο Οικονομικών και με το οποίο η αρμόδια Διεύθυνση Φορολογίας του οικείου Υπουργείου έδινε εξηγήσεις για όσα ο συμπατριώτης μας καθηγητής υποστηρίζει στην Αίτηση του για την Ακύρωση των φορολογικών μέτρων της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, με την προσφυγή του -η οποία εκδικάζεται την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου- ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου μας την ακύρωση ως αντισυνταγματικής της υπ. αριθ. 1167/2.8.2011 απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης με την οποία επιβλήθηκαν: 1) Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, έως το 2014 και 2) το ετήσιο τέλος επιτηδεύματος σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που τηρούν βιβλία Β' και Γ' κατηγορίας.
Ειδικότερα, με την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Άγγελος Τσιγκρής αμφισβητεί τη νομιμότητα της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης, λόγω παραβίασης των διατάξεων των άρθρων 4 και 78 του Συντάγματος και του άρθρου 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Σε ανοικτή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου και ώρα 7 μμ στο ξενοδοχείο "Long Beach" στο Λόγγο, ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής θα ενημερώσει τους πολιτικούς του φίλους για την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στην προσφυγή του για την ακύρωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος και θα ζητήσει τη στήριξή τους στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Not Found: /home/tsigrisg/public_html/app/views/elements/news.ctp Not Found: /home/tsigrisg/public_html/app/views/elements/video.ctp

Προσφατα Tweets