Άγγελος Τσιγκρής

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας

Επικοινώνησε μαζί μου

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας

Άγγελος Τσιγκρής: «Άμεση αποκατάσταση των πλημμυροπαθών σε Αιγείρα και Ακράτα…»

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος - καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τις εκτεταμένες καταστροφές που προκλήθηκαν σε Αιγείρα και Ακράτα από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών- έκανε την ακόλουθη δήλωση

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος - καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τις εκτεταμένες καταστροφές που προκλήθηκαν σε Αιγείρα και Ακράτα από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Βιβλικές ήταν οι καταστροφές που προκλήθηκαν, από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών, στο μεγαλύτερο μέρος της τοπικής κοινότητας Αιγείρας από εκτροπή του χείμαρρου Θολοπόταμου.
Ο παραλιακός δρόμος σε όλο το μήκος της τοπικής κοινότητας Αιγείρας έχει καταστραφεί.
Όλο το παραλιακό οδικό δίκτυο του πρώην Δήμου Αιγείρας αντιμετωπίζει προβλήματα και φθορές.
Υπάρχουν καταστροφές σε καταστήματα, σε πάνω από 100 οικίες, έχουν χαθεί δέκα περίπου αυτοκίνητα, περιουσίες, καλλιέργειες και οικόσιτα ζώα.
Αλλά και στην περιοχή του πρώην Δήμου Ακράτας υπήρξαν εκτεταμένες ζημιές.
Συγκεκριμένα, καταστράφηκε ο αρδευτικός αγωγός του ποταμού Κράθι.
Προκλήθηκαν πλημμύρες και καταστροφές στην αγροτική οδοποιία στις τοπικές κοινότητες της Ποροβίτσας, του Βούτσιμου και της Συλλίβαινας.
Κατολισθήσεις και προβλήματα στο δρόμο Ακράτας - Βούτσιμου.
Προβλήματα στην οροφή και την ηλεκροδότηση στο δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας.
Κατολισθήσεις στην Εθνική Οδό, στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου.
Ζημιές στην ηλεκτροδότηση στη Δημοτική Ενότητα Ακράτα.
Είναι επιτακτική ανάγκη να ανακουφιστούν άμεσα οι πληγέντες της Αιγείρας και της Ακράτας με είδη πρώτης ανάγκης, με χρηματικές ενισχύσεις και να αποζημιωθούν έγκαιρα για τις πρωτοφανείς ζημιές που υπέστησαν, ως πλημμυροπαθείς.
Να καταγραφούν όλες οι ζημιές που έχουν υποστεί οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις στην Ανατολική Αιγιάλεια.
Να ανασταλεί αμέσως η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εμπόρων, επαγγελματιών και όλων των επιχειρηματιών της περιοχής που έχει πληγεί, απέναντι σε κάθε τρίτο και κυρίως στις τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς.
Να υπάρξει μέριμνα για τους παραγωγούς που αφανίστηκαν οι καλλιέργειές τους.
Η καταστροφική καταιγίδα που έπληξε την Αιγιάλεια απέδειξε για μια φορά ακόμη την αδιαφορία της Πολιτείας να λάβει τα αναγκαία μέτρα προστασίας των πολιτών και της περιουσίας τους.
Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους πληγέντες και καλώ τους υπεύθυνους να αποκαταστήσουν άμεσα τις ζημιές από τη θεομηνία στην Ανατολική Αιγιάλεια και να αποζημιώσουν των πληγέντων...».

Not Found: /home/tsigrisg/public_html/app/views/elements/news.ctp Not Found: /home/tsigrisg/public_html/app/views/elements/video.ctp

Προσφατα Tweets