Άγγελος Τσιγκρής

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας

Επικοινώνησε μαζί μου

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας

Ο Ά. Τσιγκρής από τα Λουσικά: «Εγκληματικές Παραλείψεις Έκαψαν την Αχαΐα…»

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε την περιοχή του πρώην Δήμου Ωλενίας και συγκεκριμένα τα Λουσικά και τα χωριά Πόρτες, Χαϊκάλι και Σανταμέρι, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε την περιοχή του πρώην Δήμου Ωλενίας και συγκεκριμένα τα Λουσικά και τα χωριά Πόρτες, Χαϊκάλι και Σανταμέρι, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του αυτής, ο Άγγελος Τσιγκρής αντάλλαξε απόψεις με στελέχη της ΝΔ, εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς, επαγγελματίες, αγρότες και εκπροσώπους φορέων της περιοχής, σε συνάντηση που είχε μαζί τους την Κυριακή 28.8.2011 στα Λουσικά.
Συγκεκριμένα, το παρόν στη συγκεκριμένη συνάντηση έδωσαν στελέχη από τα Λουσικά και τα γύρω χωρία (Άγιο Νικόλαο Κράλη, Άγιο Στέφανο, Άνω Σουδεναίϊκα, Άρλα, Αχαϊκό, Κάτω Μαζαράκι, Μιτόπολη, Πόρτες, Σανταμέρι, Φλόκα, Φώσταινα, Χαϊκάλη και Χαραυγή).
Οι παριστάμενοι ενημέρωσαν τον υπ. βουλευτή της ΝΔ και καθηγητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Άγγελο Τσιγκρή για την έκταση των ζημιών της πρόσφατης πυρκαγιάς, τονίζοντάς του ότι στην περιοχή τους δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη μέσα πυροπροστασίας.
Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι η ανάθεση του έργου για τον καθαρισμό των δασικών δρόμων -προκειμένου να μπορούν να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα- έγινε μόλις πριν μερικές ημέρες, με αποτέλεσμα ένα βασικό μέτρο πυροπροστασία και πρόληψης πυρκαγιών να ξεκινά στα τέλη Αυγούστου, ενώ θα έπρεπε να είχε αρχίσει από το Μάιο.
Να σημειωθεί ότι η ευρύτερη περιοχή της Ωλενίας είναι μια από τις περισσότερο επιβαρυμένες περιοχές της Αχαΐας, αφού στα όριά της φιλοξενεί τη βιομηχανική ζώνη της Πάτρας, τον ΧΥΤΑ του Φλόκα και τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου.
Συνεπώς είναι αναγκαία η άμεση αύξηση των μέτρων πυροπροστασίας λόγω του γεγονότος ότι αν μια πυρκαγιά επεκταθεί στα παραπάνω σημεία θα καταστεί ανεξέλεγκτη και ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω των εύφλεκτων υλικών τις βιομηχανικής ζώνης και του ΧΥΤΑ (π.χ. λιπάσματα, πλαστικά, απορρίμματα), καθώς και λόγω του μεγάλου αριθμού των κρατουμένων στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου που δεν μπορούν να μετακινηθούν αν υπάρξει ανάγκη.
Οι παριστάμενοι στη συνάντηση έθεσαν στον υπ. βουλευτή της ΝΔ και τα ζητήματα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος της ευρύτερη περιοχής, της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα, της έλλειψης βιολογικού καθαρισμού, των απαράδεκτων καθυστερήσεων στην καταβολή των πληρωμών προς τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, της έλλειψης ενημέρωσης των αγροτών από την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης του Νομού και την έλλειψη στήριξης των τοπικών προϊόντων του ροδίτη, της σταφίδας και του λαδιού.
Τέλος, οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής καυτηρίασαν έντονα την πρακτική της ετησίας πληρωμής 80 ευρώ για κατάθεση αίτησης για επιδότηση. Να σημειωθεί ότι η Ένωση Συνεταιρισμών της Πάτρας είναι η μοναδική περίπτωση σε όλη την Ελλάδα που εισπράττει χρήματα για την παραλαβή των αιτήσεων αυτών.
Ο Άγγελος Τσιγκρής άκουσε προσεκτικά το σύνολο των εκπροσώπων της περιοχής, κατέγραψε τις απόψεις όλων και τους είπε μεταξύ άλλων: «...Τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, τις αγωνίες που βιώνετε και τις απόψεις που μοιραστήκατε μαζί μου δεν θα τα ξεχάσω. Έχω αρχίσει ένα οδοιπορικό καταγραφής των προβλημάτων του Νομού. Μια ουσιαστική επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες. Μια χαρτογράφηση των προβλημάτων της Αχαΐας του σήμερα. Η επαφή μαζί σας μου δίνει δύναμη και τη δύναμη που μου δίνετε θα την αξιοποιήσω δημιουργικά προς όφελος του τόπου μας και των ανθρώπων του...».

Not Found: /home/tsigrisg/public_html/app/views/elements/news.ctp Not Found: /home/tsigrisg/public_html/app/views/elements/video.ctp

Προσφατα Tweets