Άγγελος Τσιγκρής

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας

Επικοινώνησε μαζί μου

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας

Πλήρης η εγκατάλειψη της Δυτικής Αχαΐας

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής, χθες (Παρασκευή 27/4) επισκέφθηκε τη Δυτική Αχαΐα και συγκεκριμένα την Κάτω Αχαγιά, τα Νιφορέικα, το Λιμνοχώρι, το Καλαμάκι, τη Λακκόπετρα και τον Άραξο.

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής, χθες (Παρασκευή 27/4) επισκέφθηκε τη Δυτική Αχαΐα και συγκεκριμένα την Κάτω Αχαγιά, τα Νιφορέικα, το Λιμνοχώρι, το Καλαμάκι, τη Λακκόπετρα και τον Άραξο.

Ο Άγγελος Τσιγκρής συζήτησε με κατοίκους των χωριών της Δυτικής Αχαΐας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, που βιώνει ιδιαιτέρως επώδυνα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Με αφορμή την επίσκεψή του αυτή και την εικόνα πλήρους εγκατάλειψης που διαπίστωσης για μια ακόμη φορά, ο υπ. βουλευτής της ΝΔ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εγκαταλελειμμένη στην τύχη της παραμένει η Δυτική Αχαΐα, παρά τα πιεστικά προβλήματα που καθιστούν δύσκολη την καθημερινότητα των πολιτών.

Η διάβρωση των ακτών της ευρύτερη περιοχής, το χωροταξικό σχέδιο της Κάτω Αχαΐας, η ανάγκη αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας και η μετεξέλιξη Αστυνομικού Τμήματος σε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, είναι μερικά από τα πάγια αιτήματα της περιοχής που παραμένουν άλυτα.

Ζωτικής σημασίας πρόβλημα αποτελεί η ύδρευση και η άρδευση της Δυτικής Αχαΐας, λόγω των απαράδεκτων καθυστερήσεων στο έργο της εκτροπής του Πηνειού. Να σημειωθεί ότι έχει καταστραφεί ο υδροφόρος ορίζοντας της ευρύτερης περιοχής, λόγω της ανάμιξής του με το νερό της θάλασσας. Το γεγονός αυξάνει δυσβάσταχτα το κόστος της αγροτικής παραγωγής και οι κάτοικοι στερούνται πόσιμου νερού.

Από την άλλη μεριά, τόσο το δημοτικό σχολείο του Λάππα όσο και το γυμνάσιο στεγάζονται σε κοντέινερ, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό. Συγκεκριμένα, οι 120 μαθητές του δημοτικού σχολείου του Λάππα παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε αίθουσα 30 τετραγωνικών μέτρων.

Επίσης, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής ζητούν ενημέρωση από κλιμάκια γεωπόνων της αρμόδιας Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση για τις τρέχουσες εξελίξεις στα αγροτικά ζητήματα, για τις οποίες δεν έχουν ούτε στοιχειώδη ενημέρωση.

Στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της περιοχής πρέπει να ενταχθεί και η λειτουργία του αεροδρομίου του Αράξου ως πολιτικού αεροδρομίου της Δυτικής Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας δεν διαθέτει την ανάλογη υποδομή και το κόστος λειτουργίας του ως πολιτικό αεροδρόμιο καθίσταται απαγορευτικό.

Για την οδική ασφάλεια των κατοίκων απαιτείται, τουλάχιστον, η διαγράμμιση της Πατρών – Πύργου, αφού τα έργα στην Ολύμπια Οδό έχουν προ πολλού σταματήσει.

Οι πολίτες της Δυτικής Αχαΐας ζητούν έργα και ουσιαστικές παρεμβάσεις προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή.

Η επίλυση, όμως, των προβλημάτων δεν γίνεται με λόγια και εξαγγελίες αλλά με καθημερινούς αγώνες και διεκδικήσεις…».

Not Found: /home/tsigrisg/public_html/app/views/elements/news.ctp Not Found: /home/tsigrisg/public_html/app/views/elements/video.ctp

Προσφατα Tweets