Άγγελος Τσιγκρής

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας

Επικοινώνησε μαζί μου

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας

Ο Άγγελος Τσιγκρής για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος - καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μετανάστευσης (18 Δεκεμβρίου)- έκανε την ακόλουθη δήλωση

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος - καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μετανάστευσης (18 Δεκεμβρίου)- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, οι μετανάστες -και ειδικότερα οι γυναίκες και τα απροστάτευτα παιδιά- συνήθως δεν έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη και την εκπαίδευση.
Αποτελούν θύματα σωματικής, ψυχολογικής, και σεξουαλικής κακοποίησης.
Εμποδίζεται η επανασύνδεση με τις οικογένειές τους, ενώ συλλαμβάνονται και κρατούνται σε συνθήκες και όρους που παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα, καθιστώντας τους έτσι τρωτούς στα δίκτυα της λαθραίας διακίνησης.
Η προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών δεν είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση της κυριαρχίας των κρατών αλλά ούτε και με την πρακτική εφαρμογή της εθνικής ασφάλειας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, κάθε χρόνο μεταναστεύουν περίπου 175 εκατομμύρια άνθρωποι, από αυτούς περίπου 159 εκατομμύρια κρίνονται ως διεθνείς μετανάστες, ενώ 16 εκατομμύρια αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες...»._
____________________
Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Δίκτυο Πρόληψης της Εγκληματικότητας της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Not Found: /home/tsigrisg/public_html/app/views/elements/news.ctp Not Found: /home/tsigrisg/public_html/app/views/elements/video.ctp

Προσφατα Tweets